Om op de hoogte te blijven van alle veranderingen en aankondigingen lees dan regelmatig onze Nieuwspagina even door.
Als u deze melding gelezen heeft, kunt u hem sluiten door op het kruisje te klikken in de rechter bovenhoek.

Aquarium slakken

Gebruikersavatar
stylz
1000+
1000+
Berichten: 5486
Lid geworden op: 03 aug 2013 12:37
Locatie: Brielle

Re: Aquarium slakken

Bericht door stylz » 17 dec 2015 09:18

ik heb pH 6.8 met voldoende calcium en magnesium, je hebt dan alleen wel CO2 nodig.

Waarom wil je je pH laag hebben en hoe ga je dat dan bereiken ?


"It's nice to be important, but it's more important to be nice."

http://www.aquafora.nl/viewtopic.php?f= ... 89&start=0

Onderwerp starter
AquaAmazon
0-200
0-200
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 dec 2015 20:33

Re: Aquarium slakken

Bericht door AquaAmazon » 17 dec 2015 09:40

Oke, ik heb bio CO2. Dat zal niet voldoende zijn denk ik dan.
Ik wou het zo laag hebben voor Corydoras black Venezuela, maar ben er ondertussen achter dat mijn bak te weinig ruimte bied. Dus die lage waardes zijn niet perse meer nodig. Maar ik filter al over turf en wou anders nog amandelboom bladeren op de bodem leggen.



Gebruikersavatar
stylz
1000+
1000+
Berichten: 5486
Lid geworden op: 03 aug 2013 12:37
Locatie: Brielle

Re: Aquarium slakken

Bericht door stylz » 17 dec 2015 20:06

Ik ben van mening dat je op moet passen, te gemakkelijk het natuurlijke water waar de dieren voorkomen na te willen maken, vaal lage geleidbaarheid en pH das ook slecht water voor planten.


"It's nice to be important, but it's more important to be nice."

http://www.aquafora.nl/viewtopic.php?f= ... 89&start=0

Onderwerp starter
AquaAmazon
0-200
0-200
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 dec 2015 20:33

Re: Aquarium slakken

Bericht door AquaAmazon » 17 dec 2015 21:12

Met de pH moet het wel lukken met de planten, mijn planten kunnen pH 5-8 hebben. Alleen de mayaca vandelli heeft het liever onder de 7. Maar ik wil nu rond de 7,5 gaan zitten, lijkt me wel het makkelijkste en het is dan nog mogelijk om er een Appelslak in te zetten denk ik. Maar wat bedoel je precies met de geleidbaarheid?



Gebruikersavatar
stylz
1000+
1000+
Berichten: 5486
Lid geworden op: 03 aug 2013 12:37
Locatie: Brielle

Re: Aquarium slakken

Bericht door stylz » 18 dec 2015 15:46

lage geleidbaar heid wil zeggen water met weinig opgeloste stoffen, vaak mn calcium en magnesium, maar elke in ionen gesplitste stof meet je als geleidbaarheid.


"It's nice to be important, but it's more important to be nice."

http://www.aquafora.nl/viewtopic.php?f= ... 89&start=0

Onderwerp starter
AquaAmazon
0-200
0-200
Berichten: 68
Lid geworden op: 08 dec 2015 20:33

Re: Aquarium slakken

Bericht door AquaAmazon » 18 dec 2015 21:18

Oke op die manier. Ik laat morgen mijn water maar eens testen op alle waardes, eens kijken hoe het er nu voor staat. Maar voorlopig doen de Gemarmerde blaashoornslakken het nog goed, zijn er een stuk of 10 en de grootste is nu bijna 1,5 cm :P Je zou zeggen dat als hun het goed doen dat een appelslak ook wel kan.



Plaats reactie

Terug naar “Slakken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten