Om op de hoogte te blijven van alle veranderingen en aankondigingen lees dan regelmatig onze Nieuwspagina even door.
Als u deze melding gelezen heeft, kunt u hem sluiten door op het kruisje te klikken in de rechter bovenhoek.

Betta vrouwtjes verschillende kwekers moorden elkaar uit

Plaatst hier een onderwerp als het niet in een andere rubriek geplaatst kan worden.
Plaats reactie
Onderwerp starter
mybetta
0-200
0-200
Berichten: 7
Lid geworden op: 25 sep 2018 22:26

Betta vrouwtjes verschillende kwekers moorden elkaar uit

Bericht door mybetta » 26 nov 2018 19:15

Hoi,

Wij hebben een aquarium met daarin 4 betta vrouwtjes. Waarvan 3 van dezelfde aquariumwinkel en eentje van een ander aquariumwinkel. Ze verschillen qua uiterlijk van elkaar, de ene is wat spitser dan de andere. Alleen wordt deze aangevallen door de andere 3 vrouwtjes. Vinnen afgebeten, wonden aan de zijkant. We hebben haar nu weer apart gezet, want ze was genezen en hebben haar teruggezet, maar vonden haar weer aangevallen aan..
Nu is bij ons ook een belletje gaan rinkelen, want er zijn eerder twee vissen overleden. Ook bij dezelfde aquariumwinkel als waar nu er eentje van is, en ook hetzelfde "type" betta. Ons vermoeden is, is dat die vrouwtjes die in de meerderheid zijn die andere type niet accepteren. Kan dat het geval zijn?
Daarbij ook; de vissen die werden aangevallen waren rood van kleur - de andere zijn wit, bruin en blauw. En het mannetje heeft altijd voornamelijk interesse gehad in de roden.
Zou dit een rivaliteit zijn van verschillende type betta's of jaloezie omdat het mannetje voornamelijk interesse in de rode heeft? En het mannetje is weer van hetzelfde aquariumwinkel als die rode. (Volgen jullie het nog?:P)
Wel gek, als verschillende betta types niet met elkaar zouden kunnen..Gebruikersavatar
amber98
Lid toezichthoudersteam
Lid toezichthoudersteam
Berichten: 4364
Lid geworden op: 22 aug 2015 12:54
Locatie: Zuid-Limburg

Re: Betta vrouwtjes verschillende kwekers moorden elkaar uit

Bericht door amber98 » 26 nov 2018 19:35

De bettatypes maakt niet veel uit. Het karakter van de betta zowel als individu als soort wel. Het is echt een solitaire vis die het beste alleen kan worden gehouden (ook vrouwen zijn territoriaal). In grote bakken kunnen meerdere vrouwen vaak wel samen, afhankelijk van karakters natuurlijk. Ik heb het helaas ook de harde weg geleerd.. lange tijd ging een bepaalde combinatie van 2 vrouwen met 1 man goed, toen de man na anderhalf jaar oud werd, hebben de vrouwen hem de dood in gejaagd. (Vrouwen waren geselecteerd wat bij de man paste, alle vrouwen wat niet klikte wisselde ik naar een andere bak)

Hoe groot is het aquarium? Heb je een foto van de inrichting en kun je duidelijke foto's plaatsen van ALLE bettas die je op dit moment hebt?Onderwerp starter
mybetta
0-200
0-200
Berichten: 7
Lid geworden op: 25 sep 2018 22:26

Re: Betta vrouwtjes verschillende kwekers moorden elkaar uit

Bericht door mybetta » 27 nov 2018 14:04

Hoi,
Dan is het gewoon toeval dat de ene soort Betta de andere soort aanvalt, maar dat de vissen wel los van elkaar gekocht zijn allemaal - dus stuk voor stuk in de bak zijn gedaan.
Sinds kort wat meer planten waar ze zich in kunnen verschuilen en daar maken ze wel gebruik van. Eentje verstopt zich achter de thermostaat, de anderen rusten in de plantjes. Heb zo geen foto van de bak, vissen of planten.

Wat jou betreft gewoon toeval dat de ene soort van een aquariumwinkel wordt aangevallen? Kan zwakker zijn ofzo? En de kleur heeft er ook niets mee van doen, omdat het altijd de roden zijn die aangevallen worden en het mannetje voornamelijk interesse in de roden heeft had (RIP).Gebruikersavatar
amber98
Lid toezichthoudersteam
Lid toezichthoudersteam
Berichten: 4364
Lid geworden op: 22 aug 2015 12:54
Locatie: Zuid-Limburg

Re: Betta vrouwtjes verschillende kwekers moorden elkaar uit

Bericht door amber98 » 27 nov 2018 20:44

De vissen die je later toevoegt zullen altijd uit het territorium weg gejaagd worden.Plaats reactie

Terug naar “Vis algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast